Pas på din virksomheds IT-sikkerhed

virksomheds IT-sikkerhed

Kan indeholde reklamelinks

Vi er lige så trætte af telefonsælgere og reklamere, som vi er af ubudne hackere, der forsøger at stjæle vores oplysninger. Når man arbejder indenfor en virksomhed, er det vigtigt at tage en række sikkerhedsforanstaltninger, så virksomhedens oplysninger ikke bliver kompromitteret. Læs med her, hvis du vil vide, hvordan du kan passe bedre på din virksomheds IT-sikkerhed.

Overlad IT-sikkerheden til et firma

Det kan være en fordel at overlade IT-sikkerheden til et IT-firma, og her er hvorfor. Der findes mange IT-løsninger, der virker på forskellige måder. Men det de har tilfælles er, at de ofte er specialiserede indenfor IT-sikkerhed. Derfor kender de også til alle de risici, man skal tage højde for som en virksomhed, der arbejder med computere. De kan samtidig hjælpe jer med at lave en risikovurdering af virksomheden, hvor der bl.a. skal vurderes, hvilke trusler virksomheden kan udsættes for, og hvor stor sandsynligheden, for at det vil ske, er. 

Hos mange firmaer kan man også få overvågning 24/7, så hvis der er mistanke om, at virksomheden bliver udsat for et hacker-angreb, kan der slås alarm hurtigt. Samtidig kan man også ofte få IT-support hele døgnet.   

Tal om jeres IT-sikkerhed 

Et IT-firma kan hjælpe jer nok så meget, men det kræver også en indsats fra medarbejderne selv. Skriv og tal om en it-sikkerhedspolitik, så der skabes en konsensus, om hvad der forventes, når det gælder IT-sikkerhed. 

Tjek om dit webkamera er hacket

Måske har du anskaffet dig et smart Logitech webkamera for at kunne deltage i videoopkald og lignende, for så at få at vide, at der er stor risiko for, at kameraet kan være hacket. Her er to måder, du kan tjekke, om det er hacket eller ej.

  1. Webkameraet tænder af sig selv

Hvis webkameraet lyser eller blinker, uden at du har tændt for det, er dit webkamera næsten med sikkerhed blevet tændt af nogen udefra. Nogle af webkameraerne fra Logitech kan dreje sig, så hvis kameraet pludselig bevæger sig af selv, er det højst sandsynligt en udefra, der har tændt det. 

  1. Kør en sikkerhedsscanning

Vælg dit foretrukne antivirusprogram, og kør en sikkerhedsscanning. På den måde kan du identificere sikkerhedstrusler og forhindre, at der kommer flere. 

Hvis du modtager mistænkelige links eller mails, er du bedst sikret ved ikke at åbne dem. Det er nemlig ofte via disse links, at hackere får adgang til dine enheder. Udover at have antivirusprogrammer på din computer, kan det være en god idé at beskytte dit webkamera ved at dække det til med et klistermærke, når du ikke bruger det. Ved at tage nogle af disse forbehold er du med til at sikre dine egne og virksomhedens oplysninger.

Andre indlæg

sigmund-822R9uVlYMI-unsplash

Reklamer: en byrde eller en gave?

Sponseret indlæg Reklamer kan både være ufatteligt irriterende og ufatteligt hjælpsomme. En reklame for det helt rigtige produkt kan til tider redde selv en dårlig